bootstrap template

Over mij

Bij AYURNADI wordt u behandeld door

Lydia Reuter, Eigenaar Ayurnadi, Praktijk voor natuurgeneeskunde

Lydia Reuter

    In 1996 verhuisde ik met mijn man en onze drie kinderen van Duitsland naar Nederland. Wij vestigden ons in Cadier en Keer.
Altijd al geïnteresseerd in geneeskrachtige kruiden en voeding volgde ik van 1998 tot 2000 de opleiding tot Herboriste (plantendeskundige) bij de Europese Akademie te Maastricht, een boeiende opleiding waar ik letterlijk alles over planten grondig leerde: op welke plek welke planten groeien, waarom dat zo is en hoe men deze geneeskrachtig kan gebruiken.

     Ik gaf vervolgens lezingen over wilde kruiden, (kook)workshops "Delicatessen uit de berm" en rondleidingen door mijn (zeer) wilde tuin. Ik wilde advies geven aan mensen. Op grond van de wetgeving was dit met deze opleiding niet of slechts heel beperkt mogelijk.
Als je iets heel graag wilt komt het op je pad terecht, zegt men toch. Door Eef Janssen, acupuncturist uit Maastricht, hoorde ik van een natuurgeneeskundig opleidingscentrum in Den Haag waar ik van 2002 tot 2006 de opleiding volgde tot Ayurvedic Practitioner/Natuurgeneeskundige bij het Ayurvedische Gezondheidscentrum Nederland (AGN) te Den Haag, overkoepeld door stichting EISRA (the European Institute for Scientific Research on Ayurveda). EISRA heeft een Memorandum of Understanding getekend met de Gujarat Ayurved University, Jamnagar, India.

    Ter afronding van de studie ging ik naar de Dayanand Ayurvedic College te Jalandhar, Punjab, India. Natuurlijk al wetend hoe boeiend de ayurvedische geneeskunde is heb ik in India de meest ongelofelijke genezingen meegemaakt, maar moest heel soms ook helaas de beperkingen accepteren.

Studenten van EISRA ronden hun studie af aan een van deze universiteiten in India, onder deskundige begeleiding van aldaar werkende specialisten.


  Om mijn vakkennis up to date te houden volg ik de jaarlijkse bijscholingen en verdiep mij in vakboeken, hetgeen ik met met veel plezier doe.

Verder heb ik de cursus Thalodal massage gevolgd bij de Seva Akademie, München, gegeven door dr. Grunert. 
Deze massage maakt deel uit van mijn behandelmogelijkheden.

Graag vermeld ik hier een van de hoogtepunten uit mijn beroepsleven.
Dat was een zeer bijzondere stage in het Sreedhareeyam Ayurvedic Eyehospital in Kerala/India, een ziekenhuis met een hoogwaardige apparatuur voor uitgebreid onderzoek en vervolgens ayurvedische behandelingen.
www.sreedhareeyam.com.
Het is hét bewijs dat reguliere gezondheidszorg en ayurveda met succes complementair werken.

Ayurnadi, Praktijk voor Natuurgeneeskunde omgeving Maastricht
contact

Dorpsstraat 51 
6267AA Cadier en Keer
email: info@ayurnadi.eu
telefoon: +31 (0)434071800