how to make your own website

DIENSTEN

Praktijk Ayurnadi is er in hoofdzaak voor ayurvedische consulten en behandelingen.
Het gaat hierbij om uw hulpvraag, die in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding door zorgverzekeraars.
Wat níet gedekt wordt door de zorgverzekeringen, maar de kwaliteit van uw leven absoluut kan verrijken, zijn de ontspannende weldadige wellness massages en diverse workshops die Ayurnadi te bieden heeft.

Praktijk voor Natuurgeneeskunde, Ayurvedische behandelingen

BEHANDELING

Voordat u de praktijk Ayurnadi de eerste keer bezoekt maakt u een afspraak. U kunt dan het formulier behandelovereenkomst downloaden en ingevuld meebrengen naar de praktijk. Dit geeft tijdens de opname van uw ziektegeschiedenis meer ruimte voor het gesprek. Na de anamnese wordt een individueel behandelplan opgesteld. Het eerste bezoek in de praktijk duurt een uur.

Ik werk uitsluitend met kruidenpreparaten, zowel in de vorm van poeders voor b.v. thees, tabletten, vegacapsules en kruidenoliën. Deze kruiden zijn afkomstig van leveranciers, die uitermate goed gecontroleerde waren aanbieden. Deze controle omvat zware metalen, pesticiden, herbiciden en bacteriële vervuiling.

Ayurveda, Ayurnadi Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Een ander deel van het behandelplan betreft massages. Ayurnadi biedt de volgende 3 massagetechnieken aan:

LICHAAMS-, HERSTEL-  & VIER HANDEN MASSAGE

Ayurnadi.eu, Praktijk voor Natuurgeneeskunde, massage, lichaamsmassage, ab

ABHYANGA
lichaamsmassage

Voor een Ayurvedische massage gebruikt de behandelaar veel warme medicinale olie. Een Ayurvedische behandelaar heeft een opleiding van minimaal twee jaar gehad en heeft daarom voldoende kennis over de verschillende oliën en ook de verschillende constituties van de mens. Een specialisme van de Ayurvedische therapeut is de juiste olie voor u te selecteren die past bij uw basisconstitutie én een klacht. Dan is de werking van een dergelijke massage diep ontspannend en lang aanhoudend. U wordt weggehaald uit uw dagelijkse beslommeringen. Tijdens een Ayurvedische massage wordt geen gesprek gevoerd.

Herhalingen verdiepen de werking.

Ayurnadi.eu, Praktijk voor Natuurgeneeskunde, massage, herstelmassage, Thalobal

THALODAL 
herstelmassage

Thalodal is een massage techniek die in het verleden gebruikt werd door Indiase artsen, o.a. om krijgers voor te bereiden op uiteenzettingen met de vijand en om de mannen weer snel te laten herstellen. Heden maakt men gebruik van deze techniek om sporters sneller te laten herstellen. Uiteraard geldt dit ook voor de herstel periode na een ziekte of bij vermoeidheidsklachten of burnout. 

Ayurvedic synchroonmassage, massage met vier handen

SYNCHROONMASSAGE
vier handen massage

Deze massage wordt door twee masseurs synchroon uitgevoerd. Heel weldadig voor het zenuwstelsel - bijzonder rustgevend. Door de Vata reducerende werking is de synchroonmassage uiterst ondersteunend bij o.a. vermoeidheidsklachten en slapeloosheid.
De synchroonmassage duurt zoals de "gewone" Ayurvedische massage een uur, maar de werking is iets dieper.

Kosten: € 140,-
Deze massage wordt namelijk niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Voor meer algemene achtergrondinformatie omtrent de ayurvedische kijk op ziekte en de aanpak d.m.v. massage en voeding, klik op onderstaande button 

BELANGRIJK OM TE WETEN

Voordat we aan de slag gaan, wil ik onderstaande punten onder de aandacht brengen:

 1. Zorgverzekeraar 
  Check bij uw zorgverzekeraar de polisvoorwaarden, zodat u vooraf weet wat of welke behandeling vergoed wordt. Zo komt u niet voor onaagename verrassingen te staan.
 2. Tarieven en vergoeding
  Anamnese 1 ½ tot 2 uur : € 90

  Behandeling 1 ½ tot 2 uur : € 90

  Vervolgconsult  ½ uur : € 50

  Telefonisch consult 15 minuten : € 25 


  Het afzeggen van een consult dient minimaal 24 uur (1 werkdag) van te voren te gebeuren.

  Verzuimde of niet tijdig afgezegde afspraken worden volgens het normale tarief in rekening gebracht en kunnen niet vergoed worden door de zorgverzekering.


  Vergoeding door de zorgverzekering:

  Ik ben lid van de beroepsvereniging VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen), een beroepsvereniging die staat voor professionaliteit en vakbekwaamheid.

  Afhankelijk van uw aanvullende ziektekostenverzekering kunt uit aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Dit gaat niet van uw eigen risico af.

  
Informeer bij uw verzekering naar uw mogelijke vergoedingenvoor alternatieve geneeswijzen/Ayurveda.
 1. Behandelovereenkomst
  Voor toepassing van Ayurvedische therapie in het kader van de Wet Geneeskundige Behandel Overeenkomst (WGBO).
  Dit formulier dient vooraf aan de eerste behandeling na invulling door zowel cliënt als de therapeut te worden ondertekend.
 2. Klacht- en tuchtrecht
  Bij een klacht over een behandeling wordt eerst getracht dit met u te bespreken.
  Ook is het mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. De praktijk is hiervoor aangesloten bij Quasir.

  Als de inzet van de klachtenfunctionaris of de wijze waarop uw onvrede of klacht is afgehandeld voor u onbevredigend is, dan kunt u zich wenden tot de geschillencommissie Zorggeschil.

  Voor meer informatie kijkt u op de website van mijn beroepsvereniging VBAG:
  https://vbag.nl/consument/klachten-en-geschillen/

  Neem ook een kijkje bij het kwaliteitsregister RBCZ, de koepelorganisatie in Nederland, waar HBO-opgeleide therapeuten zich kunnen laten registreren. De aangesloten therapeuten moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen.
Alle links en ter zake doende formulieren vindt u ook onder aan de contactpagina
Ayurnadi, Praktijk voor Natuurgeneeskunde omgeving Maastricht
contact

Dorpsstraat 51 
6267AA Cadier en Keer
email: info@ayurnadi.eu
telefoon: +31 (0)434071800