AYURVEDISCHE MASSAGE

Alle Ayurvedische behandelingen en therapieën zijn erop gericht overmatige dosha’s weg te leiden of naar hun eigen plaats te brengen (b.v. het slijm bij een verkoudheid), om op die manier de zelfgenezende krachten van het lichaam te activeren zodat het organisme uit eigen kracht het evenwicht tot stand kan brengen.

Een massage met warme kruidenolie kan wonderlijke effecten hebben. De werking is weldadig en vernieuwend voor lichaam, ziel en geest. Tijdens de oliebehandeling voelt u zich ontspannen, innerlijk bevrijd en omhuld. Door het inwrijven met de medicinale olie ontstaat in uw lichaam een gevoel van harmonie en berusting.

Het inoliën versterkt alle lichaamsweefsels, is zeer werkzaam tegen stress en maakt de huid zacht, warm en soepel. Bij regelmatige toepassing verleent de Ayurvedische massage de mens veel positieve uitstraling. Uitputtingstoestanden na overmatige arbeid of sport worden voorkomen en bovendien helpt het bij slaapstoornissen.

De massagebehandeling duurt een uur plus een rustpauze. Bij de massagebehandeling hoort een zweetkuur, die helpt afvalstoffen te verbranden en uit te scheiden. Door de productie van zweet worden de lichaamskanalen gereinigd. Een zweetkuur heeft een vitaliserende werking en heeft veel effect bij stressgerelateerde stoornissen en slapeloosheid, evenals bij verkoudheden, hoest, reumatische artritis, verlammingen na een beroerte, vetzucht en een zwaar gevoel in lichaam en geest.


Tip: Bij koud of winderig weer neem a.u.b. hoofdbedekking mee, want het hoofd wordt ook gemasseerd en mag nooit blootgesteld worden aan kou of wind.
Waarschuwing: Omdat de medicinale olie vlekken in kleding kan achterlaten adiviseer ik om donkere of iets oudere kleren aan te doen. Ayurnadi komt niet op voor reinigings- of dergelijke kosten.