PROFIELBij AYURNADI wordt u behandeld door Lydia Reuter.

In 1996 verhuisde ik met mijn man en onze drie kinderen van Duitsland naar Nederland. Wij vestigden ons in Cadier en Keer.
Altijd al geïnteresseerd in geneeskrachtige kruiden en voeding volgde ik van 1998 tot 2000 de opleiding tot Herboriste (plantendeskundige) bij de Europese Akademie te Maastricht, een boeiende opleiding waar ik letterlijk alles over planten grondig leerde: op welke plek welke planten groeien, waarom dat zo is en hoe men deze geneeskrachtig kan gebruiken.

Ik gaf vervolgens lezingen over wilde kruiden, (kook)workshops "Delicatessen uit de berm" en rondleidingen door mijn (zeer) wilde tuin. Ik wilde advies geven aan mensen. Op grond van de wetgeving was dit met deze opleiding niet of slechts heel beperkt mogelijk.

Als je iets heel graag wilt komt het op je pad terecht, zegt men toch. Door Eef Janssen, acupuncturist uit Maastricht, hoorde ik van een natuurgeneeskundig opleidingscentrum in Den Haag waar ik van 2002 tot 2006 de opleiding volgde tot Ayurvedic Practitioner/Natuurgeneeskundige bij het Ayurvedische Gezondheidscentrum Nederland (AGN) te Den Haag, overkoepeld door stichting EISRA (the European Institute for Scientific Research on Ayurveda). EISRA heeft een Memorandum of Understanding getekend met de Gujarat Ayurved University, Jamnagar, India.
Ter afronding van de studie ging ik naar de Dayanand Ayurvedic College te Jalandhar, Punjab, India. Natuurlijk al wetend hoe boeiend de ayurvedische geneeskunde is heb ik in India de meest ongelofelijke genezingen meegemaakt, maar moest heel soms ook helaas de beperkingen accepteren.


Studenten van EISRA ronden hun studie af aan een van deze universiteiten in India, onder deskundige begeleiding van aldaar werkende specialisten.

In januari 2011 heb ik in Muenchen een cursus Thalodal massage gevolgd bij de Seva Akademie, gegeven door dr. Grunert.

Tussen 23 januari en 19 februari 2012 liep ik stage in het Sreedhareeyam Ayurvedic Eyehospital in Kerala/India, een ziekenhuis met een hoogwaardige aparatuur voor uitgebreid onderzoek en vervolgens ayurvedische behandelingen.

www.sreedhareeyam.com

Artikelen en TV uitzendingen over mijn praktijk:
- Januari 2006, Dagblad de Limburger, Wilde kruiden: de groene apotheek
- December 2006, VEER, Op bezoek bij Lydia Reuter, Natuurgeneeskundige
- WDR 3, TV-bericht 09.05.2006
- TV Maastricht, april 2007