NIEUWS

 

---

Lezingen en workshops met dr. Shubhangee Satam

2013

 

Dr Shubhangee studeerde 10 jaar als Ayurvedisch arts in Mumbai en specialiseerde sich op dravyaguna, Indiase fytotherapie. Ze komt al 5 jaar naar Europa met boeiende en leerrijke presentaties. Al haar seminaars zijn Engels talig, is er een moeilijkheid dan vertalen wij het graag. Toch is eenvoudige basis kennis van Engels gewenst, maar ook voldoende. Tijdens zo'n workshop leer je snel, ook ideaal voor wie zijn Engels wil opvrissen. Deze lezingen zijn voor iedere Ayurveda geinteresserde en ook professionelen.

 

Workshop - Dravyaguna

de Ayurvedische geneeskundig werkende stoffen

.

05 en 06 oktober 2013

De Dravyaguna is een van de zeer belangrijke onderwerpen in de ayurvedische geneeskunde. Het handelt van de kennis van planten en hun kwaliteiten, de potentie en het effect daarvan. Het succes van de behandeling van een ziekte of een klacht begint, uiteraard na de diagnose, met de keuze van het juiste kruid/de juiste plant die geschickt is voor deze specifieke aandoening.

Vandaar is een workshop, die gaat over ayurvedische kruiden en wel bekende, goed werkende formules, essentieel. Vooral omdat wij als therapeuten steeds met minder kruiden moeten werken, omdat de EU de invoer daarvan erg beperkt.

Tijdens de workshop behandelen wij volgende onderwerpen:

1. de uitgangspunten van de Dravyaguna

2. medicinaal gebruik van gewone kruiden in     de ayurvedische geneeskunde

3. wetenschappelijke informatie over laatste     onderzoekresultaten van de kruiden

4. Wanneer, hoeveel en hoe lang kunnen de planten of producten daarvan gebruikt worden?

5. Gewone klassieke formules van          ayurvedische geneesmiddelen/kruidenproducten, die in Duitsland, Belgie en Nederland beschikbaar zijn.

6. Wij bereiden zelf preparaten "op maat" met de kruiden die in Duitsland, Belgie en Nederland verkrijgbaar zijn.

Datum:  05 en 06 oktober 2013

Plaats: Dorpsstraat 51, 6267AA Cadier en Keer

Prijs: 185 Euro plus 20 Euro overnachting

Aanmelden: 0031(0)434071800

of info@ayurnadi.eu

 

Alle gegevens zoals bankverbinding etc. zijn te vinden op de website onder kontakt.

 

 

 

---

 

Er is nog geen datum voor de volgende drie lezingen, maar bij interesse kunt u zich altijd melden!

Overgewicht en obesitas ayurvedisch behandelen

Op eenvoudige wijze legt dr Shubhangee uit wat goede voeding is die bij je past, het belang van vetten en de juiste combinatie van voeding en waarom specerijen in de voeding essentieel zijn. Als yoga docente laat dr Shubhangee yoga houdingen zien die het afvallen bevorderen door de spijsvertering te stimuleren.

 

Menopauze aanpakken met Ayurveda

 

Bij deze lezing gaat dr Shubhangee dieper in op de menopauze en de ayurvedische aanpak en behandelingen van typische klachten. Dr Shubhangee kent de kunst en kunde om zowel het westers als het Indiaas Ayurvedisch gedachte goed, praktisch en bevattelijk te verbinden. Daarnaast is zij specialiste in Ayurvedische kruidenkunde en is ze sterk in zowel behandeling en massage om de klachten snel te laten verlopen.

 

Gebruik van kruiden en specerijen in de Ayurvedische keuken

 

Je bent wat je verteert. Dr Shubhangee legt uit waarom een goed functionerende spijsvertering voor ons lichaam van levensbelang is en hoe specerijen dit proces kunnen ondersteunen. Zij geeft over dit onderwerp een boeiende powerpoint presentatie terwijl wij de specerijen kunnen proeven en ruiken.

 

Aanmelden zo snel mogelijk:

info@ayurnadi.eu

of tel. 0434071800

 

---

Massageworkshop

Thalodalmassage

 

De Thalodal massage wordt heel langzaam en krachtig uitgevoerd en kan bij extreme Vata-klachten toegepast worden, zoals oververmoeidheid, depressie of burn out en is zeer geschikt voor de opbouw van spierweefsel naar een beroerte, sportongevallen enz.

Voor wie?

Ayurvedatherapeuten en fysiotherapeuten

Omdat het een kleine groep van hooguit drie personen zal zijn, kan ik op vele vragen ingaan, zodat een basiskennis Ayurveda niet noodzakelijk is. Je leert verschillende olien kennen en de toepassing daarvan.

De kosten van deze workshop: 295,00 Euro incl btw. voor 2 dagen workshop (ca. 10 uur), overnachting en ontbijt in de buurt in een pension.

Mee brengen:

2 grote handdoeken

Aanmelden:

via email of telefonisch

info@ayurnadi.eu

0434071800

De aanmelding is pas geldig na het overmaken van het bedrag.

nog 1 plaats!

---

Het nieuwe Ayurvedisch Kookboek van Lies Ameeuw is er.

Recepten zonder melk(producten) en eieren.

---

 

Kijk op:

http://ayurnadi.blogspot.com

 

 

 

Kookworkshops:

De kookworkshop op 22 oktober met dr. Satam was een groot succes. Alle deelnemers bedankt voor deze gezellige en leerzame middag.

 

 

 

 

 

Aanmelden bij:

Ayurnadi

Locatie:  

Dorpsstraat 51, Cadier en Keer

Tel. 0434071800

Email: info@ayurnadi.eu

Kosten:

---

 

Lezing

De geneeskracht van specerijen - of specerijen als huisapotheek

---

Lezing

De dagelijkse routine

---

Lezing/workshop

Natuurlijke beauty tips

Ook hier gaat het weer meer of minder over voeding en lifestyle. Maar ook gaat het om de producten die men kan gebruiken, om de huid goed te verzorgen. De producten zijn geen kant en klare potjes met cremes, eerder zijn het materialen, die gegeten kunnen worden. Laat u verrassen.

Door iedereen mee te brengen: 1 handdoek, ...op een later tijdsstip meer

Kosten:

25,00 Euro per persoon - a.u.b. van tevoren overmaken. Dit geldt als aanmelding. Er kunnen slechts 10 personen deelnemen.

 

---

Groepen v.a. 6 personen kunnen meteen contact opnemen, om een afspraak te maken. Dit geldt voor alle lezingen en workshops.

Tel. 0434071800

Email info@ayurnadi.eu

---

Synchroonmassage

Deze massage wordt door twee masseurs doorgevoerd. Heel weldadig voor het zenuwstelsel - bijzonder rustgevend omdat Vata reducerend! De massage duurt zoals de "gewone" Ayurvedische massage een uur, maar de werking is iets dieper.

De kosten voor de synchroonmassage bedragen € 100,--.

---

Workshop gezichts- en voetmassage met de footbowl

 

 

De cadeaubonnen zijn binnen - heel mooi!