WELLNESS EN AYURVEDA

Wellness is tegenwoordig de leus bij uitstek. Zich lekker voelen bevordert de gezondheid. Men gaat naar de fitness, naar de kapper of naar de sauna om het welbevinden te verhogen.
Ayurveda biedt een reeks mogelijkheden om het lichaam tot rust te brengen en te ontspannen, want het doel van Ayurveda is altijd hetzelfde: het handhaven van balans en harmonie in lichaam en geest! Door diepe ontspanning te ervaren leert u weer dichter bij uzelf te komen. Met deze vernieuwde energie kunt u de alledaagse uitdagingen weerstaan.
Let op! Wellnessbehandelingen worden niet vergoed door verzekeraars.


Abhyanga - lichaamsmassage:
Voor een Ayurvedische massage gebruikt de behandelaar veel warme medicinale olie. Een Ayurvedische behandelaar heeft een opleiding van minimaal twee jaar gehad en heeft daarom voldoende kennis over de verschillende oliën en ook de verschillende constituties van de mens. Een specialisme van de Ayurvedische therapeut is de juiste olie voor u te selecteren die past bij uw basisconstitutie én een eventuele klacht. Dan is de werking van een dergelijke massage diep ontspannend en lang aanhoudend. U wordt weggehaald uit uw dagelijkse beslommeringen. Tijdens een Ayurvedische massage wordt geen gesprek gevoerd.

Herhalingen verdiepen de werking.

Thalodal - herstelmassage:

Thalodal is een massage techniek die in het verleden gebruikt werd door Indiase artsen, o.a. om krijgers voor te bereiden op uiteenzettingen met de vijand en om de mannen weer snel te laten herstellen. Heden maakt men gebruik van deze techniek om sporters sneller te laten herstellen. Uiteraard geldt dit ook voor de herstel periode na een ziekte of zelfs bij vermoeidheidsklachten of burnout.


 

Shirodhara - het gieten van warme olie over het voorhoofd:
Een Shirodhara volgt na de lichaamsmassage en verdiept diens werking enorm. Vooral het zenuwstelsel wordt in het bijzonder gekalmeerd.
Met name voor mensen die veel last hebben van stress, slapeloosheid, angsten, concentratieproblemen, zelfs epilepsie is deze vorm van behandeling bij uitstek geschikt. Na herhaling van de behandelingen kan zelfs oplossing van de problemen bereikt worden.