KOOKCURSUSSEN

"Wij kunnen ons met behulp van het dagelijkse eten gezond maar ook ziek maken" -zei Hippocrates ooit. Of wie kent niet de uitspraak van Franz Xaver Mayr (een Oostenrijkse arts, 1875 - 1965), die zei: "De dood zit in de darm."

Deze twee uitingen laten duidelijk zien, hoe belangrijk goed eten is. Wat is goed eten dan? Het is het opnemen van verse levensmiddelen, die bij het lichaam passen, die zonder te veel energie te verbruiken in de juiste hoeveelheid en op het juiste tijdstip gegeten worden. Het is voeding, die met liefde bereid en in een aangename omgeving en gezelschap opgediend wordt. Het belangrijkste: U bent wat uw lichaam verteert.

Tijdens de cursus leert u welke constitutie u heeft en welke voeding het beste daarbij past. U leert hoe u het eten aanpast als u voor meerdere mensen moet koken en verder de betekenis van de zes smaken, het gebruik van een heleboel vreemd klinkende kruiden en specerijen en de werking daarvan. Want alle kruiden en specerijen bezitten natuurlijk ook een geneeskrachtige waarde. Wij maken zowel gebruik van Oosterse, Europeese als ook inheemse kruiden en maken onze eigen masala's.

In het voorjaar wordt de cursus "Delicatessen uit de berm" gegeven. Wij gaan op zoek naar smakelijke en uiteraard eetbare wilde kruiden in mijn tuin en bereiden daarvan verschillende gerechten en dranken.

In de herfst wordt gebakken: taarten met fruit uit de tuin of eenvoudige cakes, natuurlijk verrijkt met specerijen. Voor het gebak maken wij gebruik van vers gemalen spelt.
Alle ingrediënten zijn van biologische teelt.
De tijden en de plaats vindt u in "Nieuws".